Contact

Mocht uw interesse gewekt zijn en wilt u meer informatie omtrent beschikbaarheid en prijzen, kunt u altijd email contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u onderstaand formulier invullen om ons een bericht te sturen. Wij hopen u binnenkort welkom te mogen heten in Värmland Zweden! Check voor de zekerheid uw spambox als een antwoord voor uw gevoel te lang op zich laat wachten. Soms komt ons antwoord ongewild in uw spambox terecht!

Geachte bezoeker, zou u bij een vraag aan ons uw telefoonnummer willen toevoegen? Het komt nog wel eens voor dat er een typefout in het emailadres sluipt waardoor wij u dan helaas geen antwoord kunnen geven. (Telefoonnummers worden uitsluitend om die reden gebruikt).

    Hoe kom je bij onze B&B de Tulip?

    Met de auto:

    Met de auto door Denemarken en over de bruggen/tunnel
    Als je liever niet met de veerboot gaat is er de mogelijkheid om via de vaste oeververbindingen in Denemarken en tussen Denemarken en Zweden te reizen. Er vanuit gaande dat te rijden route hetzelfde is als de hierboven beschreven route via de veerdiensten, rijdt u via de bruggen gemiddeld wel een 1 uur langer en ongeveer 150 km om. Houd er wel rekening mee dat voor beide bruggen tol betaald dient te worden. Voor de Storebelt brug betaald u ongeveer 35 euro en voor de Öresund brug ongeveer 45 euro per overgang.

    Met de veerboot en over de Öresund-brug
    Je kunt ook in Puttgarden de veerpont nemen naar Rödby en dan over de Onze ervaring is dat de snelste overtocht een combinatie van beide is. Zelf nemen wij altijd de veerpont Puttgarden – Rödby en de Öresund brug. Dit gaat over het algemeen het snelst.

    Nachtveerboot Kiel (D) – Götenborg (S)
    Deze boot is de meest relaxte en heeft onze voorkeur maar is ook gelijk de duurste. Als je deze boekt boek hem dan via StenaLine.se scheelt dit snel honderden euro’s. Je vertrekt in de avond (door de weeks +/-17.00 uur en in het weekend +/- 19.00 uur) vanuit Kiel/Duitsland en komt de volgende ochtend uitgerust rond 9 uur in Göteborg aan. Vanuit hier is het nog 3,5 uur rijden naar Deje. Deze overtocht dient u bij Stenaline vooraf te boeken, denk voor ook om het diner en het ontbijt mee te boeken, in het laagseizoen is het er vaak bij inbegrepen.

    Veerdiensten Puttgarden (D) – Rödby (DK) en Helsingör (DK) – Helsingborg (S)
    Deze overtochten zijn de traditionele veerdiensten tussen Duitsland en Denemarken en tussen Denemarken en Zweden. Deze overtochten kunnen in de hoogseizoen periode wat drukker zijn en zorgen voor wachttijden. Het is niet echt noodzakelijk om deze vooraf te boeken want de wachttijden zijn zelden langer dan uur omdat de afvaar tijden elk half uur zijn. De overtocht van Puttgarden naar Rödby duurt 45 minuten en kan gecombineerd worden met een lunch aan boord, winkelen of genieten van het uitzicht op het zonnedek. De overtocht tussen Helsingör en Helsingborg duurt slechts 20 minuten. Vandaar uit is het nog een 6-7 uur durende tocht naar onze huisjes. Indien het bekend is wanneer de terugreis naar huis is, is het handig om in Puttgarden een “Schwedenticket über Helsingborg” te bestellen, dit is een ticket voor beide overtochten en eventueel als retourtje (dit scheelt tijd bij het inchecken). Voor exacte prijzen kunt kijken op de site van Scandlines.com

    Vliegen:

    U kunt vliegen vanaf Amsterdam naar de vliegvelden van Gotenburg, Stockholm of Oslo al heeft Gotenburg vanwege de goede treinverbinding onze voorkeur. Vanaf het vliegveld is het mogelijk om een auto te huren of met de trein naar Karlstad te reizen. Vanaf Karlstad kunt u met de bus naar Förby reizen of is het in overleg mogelijk dat wij u daar tegen vergoeding op halen.

    B&B Tulip adventure
    Förby 8
    669 91 Deje
    Sverige

    Tel. +46 70 9267440
    Mail: info@tulipadventure.com

    Uw hond mee naar Zweden

    Vaccinatie tegen rabiës
    De hond of kat moet gevaccineerd zijn tegen rabiës met een vaccin dat goedgekeurd is door de WHO en eventuele hervaccinaties moeten uitgevoerd zijn volgens instructies van de fabrikant van het vaccin (let op de geldigheid!). De vaccinatie is niet nodig voor dieren die direct ingevoerd worden vanuit Groot Brittanië of Ierland.
    Deze inenting kan pas plaatsvinden als de hond of kat tenminste 12 weken oud is. Na de inenting moet u nog 21 dagen wachten voordat uw hond of kat Zweden binnen mag.
    Identificatie door middel van een microchip
    De hond of kat moet te identificeren zijn met behulp van een microchip (bij voorkeur ISO standaard). Wanneer uw hond of kat een microchip heeft die niet voldoet aan de ISO standaard, dient u voor uw eigen afleesapparatuur te zorgen.
    Paspoort voor gezelschapsdieren
    Documentatie is vereist in de vorm van een paspoort waarin de erkende dierenarts in het land van herkomst alle noodzakelijke maatregelen genoteerd heeft.
    Meldplicht bij de douane
    Bij binnenkomst in Zweden met uw hond(en) en/of kat(ten) bent u verplicht zich aan de grens te melden en alle vereiste documenten te overleggen. Dit kan vooraf online geregeld worden. Dus hoeft u hiervoor niet bij de grens te stoppen.
    Mag de hond loslopen?
    Van 1 maart tot 20 augustus moeten honden aangelijnd zijn. Buiten deze periode mogen honden loslopen, vooropgesteld dat u de hond volledig onder controle heeft.
    Eventuele uitzonderingen op bovenstaande zijn vastgelegd in plaatselijke reglementen.